Ilyen sütit életemben először tavaly karácsonykor ettem. Innen származik az elnevezés is, mivel Anya nem habzsákból, hanem kiskanállal halmozta rá a tojásfehérjés habot a tésztára így a végeredmény valamiért minket arra késztetett, hogy ufo sütivé kereszteljük át a nonplusultrát. 😃
Amire szükség van:
- a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- 1 vaníliás cukor
- a habhoz:
- 4 tojásfehérje – a recept eredetileg csak kettőt ír, de nekem maradt meg tojásfehérjém a gesztenyés kifli készítéséből úgyhogy azt is hozzátettem, gondoltam, hogy majd, ha marad, abból maximum készítek habcsókot, de a helyzet az, hogy még a 4 tojásfehérje se lett elég az összes tésztához
- 40 dkg porcukor
- az összeragasztáshoz:
- lekvár – mi málnalekvárt használtunk, de igazából mindegy 🙂
Hogyan készül:
- A tészta alapanyagait összegyúrjuk. Ha nem akarna összeállni, kevés tejet öntünk hozzá.
- Vékonyra nyújtjuk, kicsi köröket szaggatunk belőle. Érdemes figyelni rá, hogy páros számú kört szaggassunk, mert így mindegyiknek lesz párja az összeragasztgatásnál.
- A tojásfehérjéket a cukorral felverjük, majd habzsákba töltjük és a tészta körökre nyomjuk a habot tetszés szerinti mintában. Lehet csak a szélére, csak a közepére vagy az egészre is. Én csigavonalban az egész karikákat betöltöttem.
- 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt lekvárral összeragasztgatjuk, mint a linzert.
Jó étvágyat!🍴